Archiv rubriky: Street Art

Na týden do New Yorku

Dle mnoha článků si New York buď zamilujete nebo jej nenávidíte. Asi na tom bude něco pravdy. Není to pro každého. Je hodně lidí, kteří nemají rádi americký způsob života nebo je děsí strávit týden ve velkoměstě. Tím spíše ve velkoměstě tak intenzivním, jakým je právě New York.

A čím byl New York pro nás? Nejčastěji mě napadalo slovo „ikonický“ (tedy slavný, charakteristický, legendární). Ikonické stavby, ikonická filmová místa, ikonické požární schodiště… Pokračování textu Na týden do New Yorku

Vítejte v republice Užupis!

Užupis. Marně vzpomínáte, zda jste se někdy v hodinách zeměpisu nebo při listování atlasem s touto republikou setkali? Inu, určitě ne. Návštěvou této republiky si totiž neuděláte další zářez v seznamu navštívených zemí, neboť Užupis (či Užupio) není oficiálním státem. Pokračování textu Vítejte v republice Užupis!

Moje cesta Kubou – 4. část (Havana – Plaza de San Francisco, Plaza Vieja)

Blíží se poledne, dlažba je rozpálená, horko sálá. Čím víc piji, tím víc se potím. Dívám se kolem a nejsem sama. Také ostatní to horko začíná udolávat. Ale touha poznat nepoznané vítězí. Zvládnu to. Pokračování textu Moje cesta Kubou – 4. část (Havana – Plaza de San Francisco, Plaza Vieja)

Hackescher Markt – graffiti – Berlín

Hackescher Markt se rozkládá v srdci Berlína – v centru kulturního dění nedaleko Muzejního ostrova a historických budov Scheunenviertelu. Hackescher Markt byl zbudován jako společný podnik berlínského primátora hraběte von Hackeho a Friedricha II. V roce 1840 byl oficiálně pojmenován jako Hackescher Markt a byl důležitým ekonomickým, kulturním a společenským bodem pro život přilehlých oblastí.

Pokračování textu Hackescher Markt – graffiti – Berlín