Archiv rubriky: Knihy

Souzen a vyhoštěn do Kazachstánu aneb 18 cestovatelských NEJ Slávka Krále

Slávek Král pochází z jihočeské Sušice, dvakrát absolvoval cestu kolem světa a nejčastěji cestuje stopem. Je autorem knihy Stopařův průvodce zeměkoulí, ve které popisuje jak nastopoval přes 300 000 kilometrů. Možná jste už Slávka zaznamenali někde v televizi nebo v časopise; je to ten cestovatel, kterému teď dělá nejčastěji společnost fenka Corley. Slávek o svých cestách rovněž často přednáší a pořádá i cestovatelský Travel Stand-up Festival.

A právě Slávek nám odpověděl na otázky z naší ankety cestovatelských NEJ.

Pokračování textu Souzen a vyhoštěn do Kazachstánu aneb 18 cestovatelských NEJ Slávka Krále

Dobrodružství stopaře Moodyho – Evropské dobrodružství

Kniha Dobrodružství stopaře Moodyho, o které jsme se zmínili před nějakou dobou na našem Facebooku a žádali jsme vás o podporu na jejím crowdfundingovém projektu, spatřila světlo světa.

A to i přesto, že se crowdfundingová kampaň nevydařila úplně tak, jak jsem si přál. Nakonec jsem se rozhodl knihu vydat elektronicky a vyhnout se tak celé té finančně nákladné taškařici s tiskárnou a všemi možnými povinnostmi okolo. A přeci jenom, ušetřil jsem několik stromů a tak jsem eko! Aspoň takto! Pokračování textu Dobrodružství stopaře Moodyho – Evropské dobrodružství

Tip: Dobré knihy plné inspirace k cestování

Dost často se nás cestovatelů, tedy určitě i vás všech, lidé ptají, kde čerpáme inspiraci k našim cestám, podle čeho se rozhodujeme, kam vyrazíme příště a které země chceme anebo naopak nechceme (ale těch bude nejspíš asi opravdu hodně málo, nebo takřka žádné) navštívit.

Ať už hledáte inspiraci k cestování nebo sháníte dobrou knihu, kterou si budete krátit čekání na další spoj, v tomto článku vám přinášíme pár knižních tipů, které by se mohly jistě hodit ve všech případech!

Pokračování textu Tip: Dobré knihy plné inspirace k cestování